Butiken på Rörstrand i Lidköping

Till Salu

Efter en lång tids funderingar och brottandes med frågan så har vi bestämt att dra ner på Quiltbutik Textilia efter drygt 18 år.

Det innebär att om någon är intresserad av att ta över mitt hjärtebarn så skulle det vara väldigt roligt. Om inte så kommer vi att sälja ut vad vi har i lager under en tid för att sedan stänga den fysiska butiken. Vi kommer troligen att ha kvar webshopen en tid därefter.

Detta innebär också att jag under våren 2017 inte kommer att ha några kurser men jag kan tänka mig att ha kurser längre fram både i Lidköping med omnejd och i övriga landet.

Jag har fortfarande många idéer på saker jag kan göra, tex kurser, YouTube videos, mönster m.m även utanför butiksmiljön.

Jag behöver mer tid för min familj, mitt eget skapande och min hälsa så detta beslut är nog det enda sättet att få det. Jag har försökt att bara dra ner på takten och engagemanget men det fungerar inte för mig, jag vill helst göra det jag gör helhjärtat och med entusiasm.

Det har inte varit enkelt att komma fram till detta beslut och jag har fortfarande inte bearbetat allt. Lappteknik och Kviltning är verkligen min passion och jag hoppas att jag kan hålla på med det i många år till.

Är du intresserad av att ta över Quiltbutik Textilia så kan du maila marie@qbtextilia.se

Butiken ligger inne i Rörstrandshuset i Lidköping med ingång ca 50 meter från Rörstrands ingång.


Bilden är tagen från entrén  

 Här i butiken kan vi hjälpa dig att välja tyger.


Vid tillklippningsbordet

  

Kunder vid kassan

I vår butik hittar du ett stort sortiment av bomullstyger från kända amerikanska tillverkare som Moda, Stof, Benartex, P&B, Hoffman, Timeless Treasures, RJR, Free Spirit,  Michel Miller, Daiwabo,etc.


Japanska och blå tyger

  

Blå tyger

   

Gula, oranga och röda tyger

  

Gröna tyger

   

Gröna och rosa tyger

  

Inspiration av många slag…..

 Vi har ett stor och ständigt växande antal böcker och tidningar, i vilka det finns tips och idéer både för nybörjare såväl som för den mer erfarne.

 De flesta redskap och hjälpmedel som behövs då du arbetar med ditt projekt hittar du i butiken. Textilia har ett stort sortiment av linjaler, rullknivar, tråd, nålar, pennor, hängare, quiltmallar etc. Vi har naturligtvis också olika typer av vadd för olika behov.


Många olika redskap för kviltning

  

Skärmattor och linjaler

  

Gütermanns bomullstråd m.m.

Maskinkviltningsramen från Grace Co. finns numera hemma hos Marie för demonstration. Vi har också handkviltningsramar från dem.


Marie vid Grace Machine Quilter

 
Närbild med Janome 1600P-DBX Pro symaskin i Grace ramen

 Vi säljer också Janome och Baby Lock symaskiner m.m. Du är välkommen att komma in och prova!


Del av symaskinshyllan

    

Janome symaskiner

   

Baby Lock overlock

 

Lämna en kommentar