By Textilia 22. juni 2010 19:23

Istället för att göra färdigt mitt mönster på Skärmatteväskan fick jag lust att påbörja ett annat projekt som jag har tänkt en hel del på.

När jag köpte in serien Fleur Nouveau från Clothworks såg jag en enkel kvilt uppsydd i seriens tyger. Jag tänker ändra lite på mönstret och tänkte skriva här allt eftersom jag arbetar på det. Jag har inte bestämt mig för storlek på kvilten än. Vi får se….


Det är 13 tyger i serien Fleur Nouveau. de ligger under Tygnyheter 2010, Blå tyger, Gröna tyger och Svarta tyger.

Jag har skurit till 30 cm av alla 13 tygerna och tvättat dem.


Jag la sex tyger på varandra med rätan upp. OBS! Jag upptäckte att om man väljer ut de sex tyger som ska vara mörka och lägger dem på varandra så blir det lättare sedan.

Jag mätte tygernas bredd minus stadkanter och delade detta mått med 4 och fick då ca 26 cm. Jag ville ha så stora kvadrater som möjligt.


Jag använder en stor, 31,5 x 31,5 cm, kvadratlinjal för att skära mina kvadrater. Först lägger jag linjalen så långt i vänsterkanten som möjligt (vid 26 cm strecket på linjlen innanför stadkanten) och ungefär mitt på bredden av tyget. Jag skär till höger och vid ovansidan på linjalen.


För att få en exakt kvadrat vrider jag tygerna och lägger 26 cm strecken på linjalen vid de skurna sidorna, nu till vänster och vid undersidan. så skär jag rent till höger och vid ovansidan igen.


Jag la en lång linjal i diagonalen och skar genom alla lagren.


Sen la jag  linjalen i den andra diagonalen och skar igen utan att flytta tygerna.

Dags för en promenad med stavar och maken….

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr