Andra användningsområden för Stiff Stuff (och Peltex)

När jag höll på att testa Stiff Stuff och andra mellanlägg så såg jag min lilla trådvagn

Den är svår att använda då det mesta ramlar ur den. Jag har haft dukar liggande i botten för att förhindra detta men det har inte fungerat så bra. Nu behöver jag vagnen för diverse saker till min Innova och fick då idéen att sy ”lådor” till vagnshyllorna.

Jag provade först Stiff Stuff som fungerade bra men jag var inte helt nöjd med slutresultatet. Då kom jag på att vi har Peltex som är ett liknande mellanlägg men med klister på båda sidor. Det är lite hårdare att arbeta med men i detta fallet så gjorde det ingen skillnad.


Jag mätte min korg och skar till mellanlägget i exakt storlek. Jag skar ut för hörnen och klippte till tyg till fram och baksidan + lite sömsmån.


Jag vändsydde tyget (egentligen sydde jag bara på de två långsidorna eftersom jag hade samma tyg och klippte allt i ett stycke) så jag fick ett fodral. Jag arbetade in mellanlägget i fodralet, vek in sömsmånerna i kortsidan och pressade fast tyget (Peltex) på båda sidor.

Sedan sydde jag en stickning i överkanten runt hela enheten och stickningar i botten/uppåt sidorna för att lättare kunna vika upp sidorna.


Nu återstår hörnen och de sydde jag av som bilden visar. Sömmen kom lite utanför mellanlägget i enbart tyg.


Jag har utsidan inåt när jag syr fast hörnen men jag ville inte ha extra tyg inuti lådan.


Det är också lättare att sy på detta sätt. Jag kom inte åt att sy längst in i hörnet men det håller ihop ändå:)


Färdig låda och jag behövde tre stycken!


Så här blev vagnen till slut och den fungerar alldeles utmärkt för mina behov nu!

 

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr