Charmpacken Sphere fortsättning

Jag hade fortfarande en del rektanglar á 2 1/2″ x 5″ och kvadrater á 5″ x 5″ kvar från charmpacken Sphere så jag funderade vidare,hm….

Ok, nu ville jag göra något superenkelt så det fick bli en brickduk med rektanglar.

Jag sydde ihop rektanglarna en ljus och en mörk till 9 kvadrater. Dessa sydde jag ihop till en ”nioruta”. Denna vändsydde jag med muslin på baksidan utan någon vadd i.

Jag vrängde, pressade den och sydde ihop öppningen med en kantstickning runt hela duken. Sedan kviltade jag med några sömmar runt duken så den håller för att tvättas.

Den hamnade faktiskt på ett litet bord på uteplatsen istället för i ett kakfat:) och den blev ca 30 x 30 cm.

Ok, nu hade jag fortfarande lite rektanglar kvar och jag var nyfiken på hur det skulle bli att lägga två ”rektangelkvadrater” (finns det ett sådant ord?) på varandra och sy snabba trianglar av dem.

  
Jag la dem räta mot räta och så att en ljus låg över en mörk osv. Jag ritade en diagonal linje och sydde på båda sidor om linjen. Jag skar itu dem i diagonalen och fick det här

Snyggt tyckte jag och fortsatte med några till.

Jag sydde ihop dem på detta sätt och fick då två brickdukar (som faktiskt används som det:)) á 18 x 18 cm. Jag vändsydde dem på samma sätt som den lite större duken.
Nu har jag bara lite kvar av tygerna och det få vara, jag har fått ut mycket av min charmpack och mina 2 m tyg.
  Här är samlingen brickdukar.


Jag använde sedan 55 cm av dessa tre tyger i samma serie Sphere från Moda och sydde tre kuddar till soffan.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr