Dubbelsängsöverkast med Hunter Star block

Hur vårt dubbelsängsöverkast med Hunter Star kom till.

För flera år sedan blev jag förtjust i den då nya linjalen Rapid Fire Hunter’s Star. Jag testade den inför en kurs jag skulle ha och tyckte det var så roligt att jag på semestern några veckor senare bara sydde på och på ett par dagar hade jag sytt en överdel. När jag i stort sett hade sytt klart kom jag på att jag ville ha kanterna annorlunda så jag fick sy några specialblock vilket tog mig några dagar till:) Jag har ca 12 olika ljusa tyger och  5 röda tyger (om jag kommer ihåg rätt).

dubbeltacke_utan_kviltning_768

 

Här ser du överdelen färdigsydd och om du titta noga på kanterna så har jag inga röda stjärnor där (det blir halva stjärnor med automatik när du syr blocken annars).

Sedan blev överdelen liggande, jag hade med den på några kurser jag hade med linjalen och då var det skönt att det inte var färdigt för tyngden skull. Det retade mig dock att jag hade en överdel men inget överkast/täcke på vår säng.
I början på december 2015 satt vi och pratade och jag berättade för Håkan om några kunder vi har som skickat sina täcken till Maria Bussler för kviltning. Då slog det mig (och Håkan höll med) att det var lösningen för mitt täcke. Så jag frågade Maria om hon kunde ta sig an mitt Hunter Star täcke och det ville hon gärna:) Hon lovade att försöka få det färdigt till jul och det löftet höll hon. Sedan tog det mig till mellandagarna innan jag fick klart avslutningskanten men så bra det blev.

Jag är jättenöjd med hur täcket blev efter kviltningen, Tack Maria!!
www.busslerbussler.blogspot.se 

Här ser du några bilder från kviltningen. Mitt nästa blogginlägg blir också om täcken som Maria har kviltat åt mig. Det är två täcken som vi har i butiken. Fortsättning följer …..

dubbeltacke_hela3_768   dubbeltacke_hela2_768  dubbeltacke_hela_768 narbild_kviltnign_768      dubbeltacke_detal_768j

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr