Hemsidan i gång igen

By Textilia 13. maj 2010 18:35

Nu är Hemsidan och Bloggen igång igen! Vem kunde veta att det skulle ta sådan tid…..

Butiken har naturligtvis varit öppen som vanligt men denna vecka, Kristihimmelsfärdsveckan, är butiken stängd alla dagar förutom fredagen då det är öppet mellan 11 – 16

Jag har varit på kurs och lärt mig en massa om Janomes nya symaskin MC 7700 också kallad Horizon. Vilken underbar maskin. Den är jätteläcker att titta på och syr som en dröm, tyst och mjukt men ändå kraftfullt! En jättestor ”Vill ha”-faktor!!!

Den har en jättestor öppning så det finns plats för stora saker som ska sys eller kviltas, bra ljus – hela fem ledlampor, SFS+ systemet (fantastiskt matarsystem), en justerbar knälyft, massor av sömmar som man väljer på en pekskärm eller med ett hjul. Den har naturligtvis en trådklipp och även ett inbyggt övermatarsystem, AcuFeed, och en inbyggd raksömsstygnplåt-konverterare, APC. Ja, det finns massor att berätta om och att upptäcka med denna maskin. Den har också många pressarfötter och tillbehör bl.a. en konvertibel frihandskviltningsfot, syguide och ett stort plexiglasbord.

Vi provade en hel del s.k. Heirloom-stygn medan vi lärde oss Horizon, alltså stygn som vi ser på romantiska kläder och dukar med gammaldags stil. Vitt på vitt eller vitt på oblekt är så fint eller hur?


Här ser du resultat av min sömnad. Förutom vit glansig tråd har vi använt en tjockare glansig tråd i undertråden och en vingnål för vissa sömmar. Vi har också sytt in en liten spetsbit.

 

 

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr