Hur jag designar och syr en kvilt!

Jag tänker under några inlägg beskriva hur det kan gå till när jag designar och syr en kvilt. Denna kvilt blev jag inspirerad av i en tidningsannons men ville göra den på mitt sätt.

Det kan hända att jag ändrar mig om hur jag vill ha det under resans gång, det är ganska vanligt:)

Jag började med att rita upp ett eller flera block i EQ8. Jag färglade i många olika varianter och sedan provade jag dessa i en layout för en kvilt. 

Jag har ofta ganska klart för mig hur stor kvilt jag vill ha så det kan ta ett tag att få till antal block och storleken på blocken innan jag är nöjd.

Detta blev mitt val efter många olika förslag.

Jag skriver ofta ut mallar eller lista på storleken på bitar som jag ska skära till från programmet men denna gång ville jag enbart ha storleken på bakgrundsbitarna. Stjärnorna kommer att sys så de alla blir olika både i färg och form.

Blandade tyger

Jag plockade i mina lådor med tvättade tyger för att hitta de färger som jag hade tänkt mig. Jag gillar att ibland gå loss och välja tyger som på gränsen passar ihop, i alla fall traditionellt. Denna kvilt blir nog också väldigt fin i massa olika resttyger eller enbart i en färgton.

Som bakgrund har jag valt flera olika tyger med vitt tryck på vitt tyg. Det är svårt att se på skärmen så de jag har ritat in är snarare ljusgrå.

Strips av olika slag.

Jag ville ha fler tyger att välja på och hittade två rullar med remsor som passade min idé. Eftersom de andra tygerna var tvättade och jag har vitt som bakgrund så la jag dessa i blöt så de skulle släppa ev. överskottsfärg och krympa lite. Jag brukar inte tvätta tyger från förskurna (precuts) paket men här ville jag vara säker, säker. Jag tror inte jag hade behövt det för det hände i stort sett ingenting med remsorna mer än att jag fick mer jobb:) 


Fortsättning följer när jag har något nytt att visa….

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr