Janome Horizon 12000

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något men det har varit mycket på gång. Bl.a. så har jag varit på kurs om den nya broderimaskinen MC 12000 från Janome. Vilken fantastisk maskin!! Hör gärna av dig om du är intresserad av en demo eller vill beställa en maskin:)

Följande är en kopia från Janomes hemsida:

Avancerad PC anslutning – Horizon Link™

Även om det är lika enkelt som förrut att skapa och redigera design på pekskärmen, får du nu med Memory Craft Horizon 12000 nya redigeringsmöjligheter! Du kan använda din dator för att redigera design. Använd musen för att dra, släppa och redigera! Det innebär att redigering av design endast begränsas av skärmen du ansluter till din dator!

280 mm arbetsområde till höger om nålen

Det är vårt största invändiga arbetsområde någonsin. Perfekt för quiltning, hemtextil eller annat projekt där extra utrymme är ett måste. Men det innebär också att maskinen kan använda en större broderiram, med samma stabilitet och precision som Janome är kända för!

AcuFeed Flex™

Vårt unika tygmatningsystem har länge varit legendarisk i sy och quilt världen p.g.a sin fantastiska precision. Med Memory Craft Horizon 12000 har vi hittat ytterligare ett sätt att förbättra denna fantastiska enhet. Nu är AcuFeed FlexTM systemet avtagbart och kan förvaras i tillbehörsfacket när det inte används. AcuFeed FlexTM kommer nu i två användbara varianter. Bred fot, använd denna fot till quilting, sy ihop och traditionell sömnad. Den smala foten tillåter enkare manövrering för mer detaljerat arbete.

Stitch Composer™

Med det unika Stitch ComposerTM programmet kan du skapa och redigera sömmar från din dator. 30 stygn från maskinen är inbyggda i programmet. För en anpassad upplevelse, skapa dina egna sömmar från scratch! Programmet är lätt att använda och det är enkelt att överföra stygn till maskinen.

Linear Motion Embroidery™

Janome är pionjärer på marknaden för broderier med en XY rörelse som lanserades under 1990-talet med Memory Craft 8000. Som världens största tillverkare av industriella stationära robotar har vi genomfört och fulländat denna teknik. Denna kompetens återanvänds inom sömnaden, med vår toppmoderna linjära rörelse EmbroideryTM System. Detta system använder 3 linjär rörelse guider – två på X-axeln, en på Y. Detta möjliggör oöverträffad stabilitet och rörlighet, även med vår största broderiram.

Auto pressarfotslyft

Den automatiska pressarfotslyften lyfter automatiskt pressarfoten efter trådklipp eller efter en programmering av trådklipp t.ex vid slutet av en rad med dekorativa sömmar. Detta ger dig fria händer och du kan hålla händerna på ditt projekt. Pressarfotlyften kan även programmeras så att den lyfter vid slutet av varje söm, med nålen nere för att lätt kunna vända tyget. Denna unika funktion förenklar sömnadsprocessen – du får färre manuella steg, spar tid och ökar effektiviteten.

9mm bred sick-sack

Det stämmer – du kan sy 9mm breda sömmar med Memory Craft Horizon 12000. Bredden gör dina dekorsömmar fylligare, klarare och mer distinkta. Bredare, mer distinkta sömmar gör att du kan fylla större område med sömmar, snabbare – du sparar värdefull tid när du syr.

One Step™ Plate Converter

Att använda rätt verktyg vid rätt tidpunkt är viktigt inom sömnad. Vid sömnad i tunna tyger eller sammanfogning av quiltar, gör en raksömstygnplåt hela skillnaden. Med vår stygnplåtkonvertering kan du enkelt växla och använda det perfekta verktyget för ditt projekt. Tryck bara på spaken för att ta bort stygnplåten, för att sedan knäppa en ny på plats – det tar bara några sekunder, utan några skruvmejslar! Detta system aktiverar även en sensor som gör att bara raksöm kan sys när raksömstygnplåten är monterad. Du behöver aldrig oroa dig för att bryta en nål! Bägge stygnplåtarna ingår som standard tillbehör.

Undertrådsensor

När du broderar eller syr stora projekt, är det ibland svårt att hålla reda på hur mycket undertråd som finns kvar. Undertrådsensorn varnar när undertråden börjar ta slut. Memory Craft Horizon 12000 har ett avancerat sensorsystem som tillåter dig att ställa in nivån för känsligheten. Denna funktion är också till stor hjälp vid sömnad med olika trådgrovlekar. Du kan öka känsligheten när du använder en tjock undertråd, och sänka den för tunna trådar.

Variable Zig Zag™

Avancerade verktyg ger avancerade möjligheter för kreativa uttryck. Memory Craft Horizon 12000 innefattar en helt ny funktion: Variabel sick-sack. Denna funktion ger exakt kontroll över stygnbredden via knälyften! Du som frihandsbroderar (målar med tråd) kommer att glädja dig över kontrollen av stygnbredden. Börja med en raksöm, medan maskinen fortfarande syr, tryck knälyften för att bredda din söm upp till en 9mm bred sicksack. Släpp trycket gradvis för att återgå till en raksöm. Denna avancerade styrning öppnar fantastiska nya möjligheter till skapande uttryck med frihandsquiltning, trådmålning, applikation, frihands monogram och mycket mer.

Broderi i hög hastighet

Memory Craft Horizon 12000 är vår snabbaste broderimaskin någonsin, med 1000 stygn per minut. Janome teknik har möjliggjort denna otroliga hastighet för broderi utan att kompromissa med varken stygnkvalitet eller precision.

 

1 svar på ”Janome Horizon 12000”

  1. jeg har købt en mc12000 men mangler kursus EA for at kunne bruge bla broderi delen. venligst Anne-Lone

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr