Kommer ni ihåg Round Robin kviltar?

Kommer ni ihåg för flera års sedan då det var populärt med s.k. Round Robins i olika former?

Jag funderar på om det i dessa oroliga tider och med många av oss i frivillig isolering skulle vara något att ta upp igen. Att vara social genom brev och E-post kontakter (eller sms)! Om man kortar tiden för att skicka iväg till en vecka tex så skulle det innebära att man borde kunna få ett brev med något sytt varje vecka. Skulle inte det vara trevligt? Plus att man kanske kommer ifrån att sitta och grubbla utan får koncentrera sig på att sy något till någon annan och med lite press.

Jag tänker mig två olika typer av ”Rundsy”-grupper.

Den ena är mer traditionell med block att sys.

Förslag på block

Varje deltagare bestämmer själv vilket block man vill ha och vilken storlek det ska vara inkl. sömsmån. Man bestämmer också själv om det ska vara en viss färg eller helt slumpvis. Hon/han ritar också en liten skiss med mått och annat som kan behövas för att få till blocket som de vill. Om det är lite komplicerat block kanske man behöver skicka med lite instruktioner!

Fler förslag

På en bestämd dag skickar vi blocken till varandra och får då också några dagar senare block från en annan deltagare. Reglerna kan jag sätt upp mer exakt om det finns intresse.

Den andra gruppen tänker jag mig lite mer som en Art kvilt grupp.

Jag har länge velat prova detta så det skulle vara spännande:)

Gruppen ska inte vara för stor, 6-9 deltagare och varje deltagare väljer ut ett kort/foto/teckning som ska användas. Detta kort delas i 6-9 delar beroende på antalet deltagare. Delarna skickar till de andra deltagarna där också storlek och eventuella speciella regler skrivs. Detta kan göras på E-post tex.

Delat foto
Mittbiten från stora bilden

Jag tror att man skulle kunna få en riktigt spännande kvilt där varje deltagare har tolkat sin bit utifrån den del de har fått. Deltagarna ser inte helhetsbilden förrän allt är klart.

Denna grupp kanske behöver ha två veckor på sig, jag är inte säker där men det kan man besluta tillsammans om förstås.

Det är viktigt för båda grupperna att den som deltar är trogen och verkligen syr och skickar det man kommit överens om!!!

Hör av dig till mig på marie@qbtextilia.se om du vill vara med så ska jag försöka samordna det hela.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr