Kurser med Pat Archibald

För två år sedan åkte Håkan och jag på semester några dagar till Skottland, närmare bestämt till Edinburgh. Som vanligt när vi ska åka någonstans så letar jag efter en kviltaffär eller liknande men jag hittade ingen i själva stan. Däremot fick jag kontakt med Pat Archibald som vänligt nog tog emot oss i sin ateljé. Hon visade vad hon arbetade med och berättade att hon hade kurser på lite olika ställen i världen.

 
Pat (och jag) utanför entrén till huset där hon hade sin ateljé

Pat gav ett riktigt gott intryck med sitt mjuka sätt och förstålig engelska så jag frågade om hon ville komma till Sverige och ha kurs. Det ville hon gärna men hon kunde inte förrän 2014 i maj eller september. Quiltköping 2014 var inte helt klart då men jag bestämde med Pat samma datum som Quiltköping och om det blev av skulle hon kunna ha kurs båda på Quiltköping och sedan i vår butik dagarna efter för dem som inte kunde under helgen.

En länk till Pats sida hittar du här http://www.patarchibald.com/ 

Eftersom jag själv vill kunna gå på kurs har vi lagt en kursdag på måndagen den 8 september och en kursdag den 9 september, alltså direkt efter Quiltköping.

Travellers Tale på måndagen är samma kurs som är på Quiltköping en av dagarna och handlar om små bilder i bilder. Vi syr en bild som är ca ett A4 stort.

Lutradur är ett material som Pat använder mycket i sina ”Ghosts”, genomskinliga människor. I denna kurs lär hon oss att använda Lutradur så vi sedan kan använda det i våra egna konstkviltar. Pat kommer att ha med Lutradur, färg och penslar.

Ett exempel där Pat har använt Lutradur.


En liten kvilt som jag blev väldigt förtjust i.


Denna är från India kollektionen och där har hon också använt Lutradur (jag har det till försäljning också:))

Hör av dig om du vill gå på kurs hos Textilia. Jag tror att det blir fantastiska dagar!!!

 

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr