Onsdagen den 23 juni

By Textilia 23. juni 2010 19:49

Efter en handlingstur till Hedemora (det är en jättemysig liten handlingsstad) och en snabblunch är det nu dags att fortsätta sy på mitt Fleur Nouveau projekt.

Oops! en kvadrat blev inte kvadratisk utan lite rektangulär. Den fick läggas undan till något annat…..


Jag sorterade mina trianglar i en hög med mörka och en hög med ljusa tyger. Det är relativt vad som är ljust och mörkt. Det var nu jag upptäckte att det hade varit smartare att redan när jag la remsorna på hög ha sorterat i mörkt och ljust. En hög för mörka och en hög för ljusa tyger. Det hade underlättat nu….. Men det tog inte alltför lång tid att sortera och jag kunde börja sy ihop dem.


Jag la dem med den mörka triangeln till vänster hela tiden och den ljusa triangeln till höger. Det hjälpte mig att hålla ordning på dem. Sen la jag den ljusa över den mörka, räta mot räta, och sydde sömmen. Man kan naturigtvis göra tvärtom också………


Jag kedjesydde ihop dem och jag försökte att sy ihop dem i så många olika kombinationer som möjligt. Sömmen blir på skrå så det gäller att hålla i tygerna så de inte töjer sig.


Sömmen pressas från rätan åt den mörka triangeln.

Nu blir det en hel del sömnad som är likadan så jag ska nog lyssna på en talbok under tiden.

När jag behöver en paus går jag ut på altanen med en kopp kaffe och ser det här. Härligt eller hur?

 

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr