Sagan om hur ett kviltblock blev till en vinterskog! Del 4

Fortsättning på sagan om hur ett kviltblock blev till en vinterskog!

När hela överdelen var färdig var det dags att sätta ihop den med vadd och baksida. Jag valde bomullsvadd 80/20 från Hobbs eftersom jag gillar känslan på den när jag kviltar tätt. Till baksida har jag ett extrabrett tyg, oblekt-med-vitt-tryck-21677_wn108. Min tanke var att kvilten skulle kunna vara en soffakvilt eller bli en väggkvilt och framför allt väggkvilten kräver tät kviltning.

För att bättre se hur jag skulle kunna kvilta så skrev jag ut några bilder från EQ8 som jag ritade på. Jag hade några olika förslag i huvudet men jag fastnade ganska snart för denna. Mycket raksöm med snöflingor, granarna med slingor och mini-stippelkviltning i bakgrunden.

Eftersom jag har min Innova Longarm så blev det på den jag satte upp baksida, framsida och vadd och startade kvilta.

Det har tagit ganska lång tid att kvilta detta men nu är jag redo att sy på kantavslutning och upphängningskanal. Förhoppningsvis är jag klar innan julafton så jag kan hänga upp den och njuta av den under helgerna. Den kan nog hänga en bra bit in i vintern också tror jag.

forts. följer

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr