Textilt på Galleri Lidan, Lidköping

Marie visar textila bilder på Galleri Lidan under april 2023!

Vernissage den 1 april 10 – 14 och sedan alla lördagar i april. Om du och några vänner vill komma någon annan tid så kan du ringa så bokar vi in det. Välkommen!

Detta skriver jag för tidningen m.fl.

Marie är uppvuxen på Hönö men bor sedan länge i Lidköping.

– Jag har arbetat med tyger, lappteknik och kviltning i mer än 50 år och gjort många traditionella kviltar/täcken och en del konstkviltar (Art Quilts) under åren. Jag har också arbetat med små akvareller och vävt textila bilder.

Jag har haft en av Sveriges största butiker med inriktning på tyger och lappteknik i ca 20 år. Sedan jag stängde butiken har jag fått mer tid att ägna mig åt min stora passion, att skapa textil konst.

Jag har nu tid att utveckla min konst och min teknik genom att prova mig fram och fråga mig själv ”vad händer om jag gör så” men jag lär mig också mycket genom böcker och Internet.

Naturen är en stor inspirationskälla men också stadsmiljön. Träd, blommor, broar, hus, golvbrunnar, golv och staket kan vara inspirationskällor. Ibland är det något som händer mig, sorg, glädje eller något annat, som inspirerar till att påbörja en ny bild.

Jag kan också starta ett projekt bara genom att ”leka” med remsor av tyg och se vart det leder mig i färg och form. Mina tyger är mina färgtuber! Jag arbetar både med kommersiella tyger och egenfärgade/tryckta tyger.

Det är öppet 10 – 14 varje lördag i april eller efter överenskommelse.

Adress: Vinbergsgatan 2 (vid Nya Stadens torg), Lidköping

Tel: 0702212353

2 svar på ”Textilt på Galleri Lidan, Lidköping”

  1. Det ska bli så spännande att få se några av dina konstverk på galleri Lidan!
    Stort lycka till!

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr