Reynolds Freezer Paper – rulle

120,00 kr

Reynolds Freezer Paper – rulle
Freezer Paper fungerar väldigt bra för att göra mallar. Det går också att skriva på Freezer Paper med en bläckstråleskrivare.
Rullen innehåller 12 m av 38 cm brett papper

 

I lager (kan restnoteras)

Art. nr. Reynolds Freezer Paper - rulle Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

Reynolds Freezer Paper – rulle

Ursprungligen var Freezer Paper, eller fryspapper, tänkt till att användas för att bevara fryst mat men nu används det även för en rad andra kreativa ändamål framför allt inom lappteknik och kviltning. Freezer Paper är belagt med ett tunt skikt av PE-plast.

Freezer Papper fungerar väldigt bra för att göra mallar. Du kan rita upp dit mönster på papperets matta sidan, skära längs linjen  och sedan stryka fast det på tyget. Det här gör det möjligt att skära ut perfekta former av tyg  att använda som applikationer men det gör också tyget stadig och därför lättare att skära. En extra fördel är att det går att återanvända flera gånger, det är bara att dra loss från tyger och stryka fast på nytt.

Det går också att skriva på Freezer Paper med en bläckstråleskrivare, klipp ut lämplig storlek och se till att skiva på den matta sidan.

Ann-Sofi delar detta användningsområde: till handgjord hårdtvål, man klär sin trälåda med pappret, för sedan hälla tvålsmeten i, (istället för silikonform).

Jag, Marie använder det till art kvilt ritningar i flera olika tekniker. Jag använder det också till underlag när jag målar på tyg.

Man kan göra schabloner av dem; skär ut motivet, stryk fast på tygets rätsida och ströppla eller trycka med tygtrycksfärg.

Rullen innehåller 12 m av 38 cm brett papper

 

Du gillar kanske också…