Hur jag designar och syr en kvilt! Del 5

Hur jag designar och syr en kvilt! Del 5

Audition av tyger

Ibland syr jag helt slumpvis och ibland så planerar jag varje block. Till denna kvilt har det känts bäst att lägga ut remsor och prova färgkombinationerna innan jag syr. Jag har en tendens att bland ihop placeringen av tygerna när jag väl syr men om jag gillar färgkombinationerna så är det ok ändå:)

Jag syr och skär den första spetsen på alla fyra trianglarna som ingår i blocket.

Sedan syr och skär jag på en remsa på den andra sidan. 
Hur jag syr dessa stjärnor i detalj kommer jag att beskriva antingen i en PDF som du kan ladda ner som mönster eller så kommer det som en video. 

De 4 trianglarna ska nu sys ihop två och två och sedan till en hel stjärna. Efter renskärning är blocket färdigt. Det behövs 18 stycken stora stjärnor och 17 stycken små stjärnor!

Det är spännande att sätta ihop många olika stjärnor, både stora och små. Vissa gillar jag jättemycket, andra lite mindre men för mig fungerar detta färgschema.

Fråga till mig själv!!

Vad händer om jag tar en mörk bakgrund istället för den ljusa?
Som tur är har jag EQ8 så jag kan testa utan att behöva sy upp det:) Stjärnorna lyser ju mycket mer med mörk bakgrund, det är en generell regel att ljus bakgrund dämpar färgerna och mörk höjer färgtemperaturen. 

Mörk bakgrund

Jag tror att jag håller mig till den ljusa bakgrunden denna gång.

Randiga mellanremsor

Nästa fundering!!

Vad händer om jag syr kvilten med en Quilt-as-you-go-metod med randiga mellanremsor? Jag gillar svartvitt randigt så jag kanske väljer detta? Någon som har en åsikt? Det brukar ta några dagar med sådana här funderingar och när jag har fått ihop tillräckligt med stjärnor så kanske jag provar med ett randigt tyg innan jag bestämmer mig.

Jag känner ibland att det är bra att sömnaden tar några dagar/veckor så jag hinner att fundera kring sådan frågor och lite annat runt designen.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr