Hur jag designar och syr en kvilt, Del 7

Hur jag designar och syr en kvilt, del 7

Nu har jag sytt alla block till kvilten, det gick ganska fort men sedan har jag plockat om bland dem för att få layouten som jag tycker är trevligast.

Det finns nog flera alternativ som fungerar och det kanske inte spelar så stor roll i just denna kvilt men jag brukar låta det gå flera dagar innan jag syr ihop en ny design. Jag går då och då och tittar på utlägget och ser om jag är nöjd.

Jag har bestämt mig för att sy ihop blocken utan mellanremsor denna gång. Mycket beror på att jag vill ha mycket yta mellan stjärnorna för att få det så luftigt som möjligt men också för att jag tror kviltningen ”flyter” lättare mellan stjärnorna. Hur jag ska kvilta har jag inte bestämt än.

Alla block färdigsydda

Nu ska jag sy ihop raderna och för att underlätta för mig själv så sätter jag nummer överst till vänster i blocket längst till vänster i varje rad.

Numrerade rader

Här har jag knappnålar med nummer på men det går lika bra med små lappar med nummer på som jag nålar på blocket. Jag sätter lappen/nålen längs till vänster så det kommer så långt från sömmarna som möjligt men de ska ändå finnas kvar ett tag.

Jag plockar ihop blocken för sömnad i en rad i taget och syr ihop raden. Jag brukar ta blocket med nummer på och lägga uppe på blocket till höger, dessa två lyfter jag och lägger på nästa block osv tills jag har alla blocken i raden i en hög.

Nu vet jag att jag ska sy ihop det översta blockets högra sida med blocket under (dess vänstra sida). För mig fungerar detta för att hålla ordning på blockens placering. Du har kanske ditt eget system som fungerar för dig.

Jag har lite andra saker på gång nu så det kanske tar ett tag innan jag kommer till hopsömnaden och kviltningen.
Videon med sömnadsinstruktioner kommer men det har strulat med redigeringen.

Fortsättning följer…

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr