Julstjärna/Snöflinga i tyg

Julstjärna/Snöflinga i tyg.

Förra hösten lärde ett av mina barnbarn mig hur man skapar stjärnor av papper och tejp eller häftklammer. Jag tyckte det blev jättefint men tygnörd som jag är så ville jag prova att göra en i tyg. Det gick jättebra och jag hittade ett ”gammalt” guldtyg som hade blivit lite ”rostigt” (varför och hur förstår jag inte) som fungerade jättebra. Det blev både en hel stjärna och enstaka stjärnspetsar.

  
Hel stjärna


Jag har en dörr med små fönster i som blev julpyntad  med enstaka stjärnspetsar.

I år har jag sett att det finns flera videos på YouTube med instruktioner hur man kan göra. Jag hade tänkt att göra en egen video om hur jag har gjort men min ork räckte inte till i år, kanske nästa år:)

Jag har däremot gjort en instruktion som går att köpa med mina mått (mindre än de på Internet och i cm) och instruktioner.

Det du behöver är ett eller två tyger och Heat’n Bond Ultra (starkt påstrykbart lim) och limpistol för lågvärme limstavar. Jag har inte provat med vanligt tyglim eller andra lim men det går säkert att hitta. Limpistolen gör att det går fort och det känns bra i just detta fall.

Vi har fått in två tyger som jag tyckte passade väldigt bra till en julstjärna/snöflinga. Det är två Fairy Frost tyger från Michael Miller; CM0376-SNOW-D och CM0376-Glim-D  Du hittar dem under Tyg/Aktuella tyger


Bilden tagen med blixt


Bild tagen utan blixt. Jag köpte en liten ljusslinga (batteridrift) med tio ledlampor och trädde in i stjärnan.

I instruktionerna får du förslag på tre olika storlekar och även instruktioner på hur du gör din egen storlek. Du kan köpa instruktionerna som PDF (billigare + att du slipper frakten) eller som papperskopia.

 

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr