Nytt mönster, Julduk 2020

Eftersom kurserna blev inställda nu i höst så tänkte jag att jag skulle göra ett mönster och spela in videos med instruktioner som alla våra fina kunder och besökare kan ta del av. GOD JUL……

Jag kallar mönstret Julduk 2020 därför att jag skapade mönstret för julen och kunde inte komma på något bättre namn:). Den kan naturligtvis sys upp i andra färger och blir då en sommarduk, en vårduk eller bara en duk.

Orginalet
Rosa variant
Grå-svart variant

Det går åt ca 35 cm av bakgrundstyget, jag har valt ett lin/bomulls-tyg som vi har i webshopen. Det behövs också 2 remsor á 5,5 cm till kantavslutningen. I övrigt har jag använt resttyger. 16 kvadrater á 8,5 cm av de röda tygerna och 2 kvadrater vardera av två gröna tyger och ett guld tyg.

Det finns en PDF på mönstret att ladda ner gratis!

Mönstret är för en duk som är ca 41 x 41 cm och bygger på kvadrater som är 5 cm färdiga. Det är lätt att sy en större duk genom att gå upp i storlek på kvadraten och då räkna ut hur stora halvkvadrattrianglarna ska var. Lägg på minst 2,5 cm på det färdiga mått du vill ha, gärna 3 cm så du har lite att skära rent med:) och du får måttet på kvadraterna till trianglarna.

Du kan också titta på videon om hur jag syr duken och nästa video visar hur jag kantskär och syr på en kantremsa.

Marie visar hur hon skär rent en kvilt/duk och hur hon kantar dem.

6 svar på ”Nytt mönster, Julduk 2020”

    • Hej
      Tack för din kommentar, det inspirerar mig till att fortsätta. Jätteroligt att mina små videos hjälper till.

      Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr