String-a-long-kvilten

Nu är min ena String-a-long-kvilt färdig och jag vill bara visa några bilder på den och en liten video på när jag kviltar den. Jag använder s.k. pantografteknik vid kviltningen.

String-a-long-kvilten

Jag hade det riktigt roligt när jag sydde och designade denna kvilt. Planerna var för två kurser här i Lidköping men nya restriktioner bara några dagar innan start gjorde att vi fick skjuta på det.

Jag hoppas verkligen att vi kan ha kurserna i vår, om inte så får vi göra en digital kurs:)

Hur kviltar jag denna kvilt? Efter lite fundering så tänkte jag på pantografkviltning. Jag har inte gjort det så mycket förut utan mest kviltat på frihand men jag kände att jag behöver öva upp mig på detta också.

Jag sökte på nätet efter pantografmönster och hittade ett ställe som heter Urban Elementz och som hade mycket att välja på. Jag köpte några digitala mönster som jag skrev ut på min skrivare och tejpade ihop:). Tog ett tag innan jag fick det rätt men jag tycker att resultat blev bra.

Urban Elementz
https://www.urbanelementz.com/quilting-designs.html
Baksidan (min gardin syns också)

Nedan kan du se en video på när jag kviltar efter pantografen.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr