Om Marie och Håkan

Hakan_Marie_20160205_liten

 Fotograf Daniel Ström, Lidköping

 

Om Marie

Jag heter Marie Hellbergh och startade Quiltbutik Textilia 1998. Jag har arbetat med lappteknik sedan jag var 14-15 år då min mamma tog med mig på en kurs med många olika textila tekniker. Intresset för lappteknik har sedan bara ökat genom åren men tog riktig fart under åren 1992-1998 då jag bodde i Connecticut, USA. Där upplevde jag hur stor betydelse lapptäcken har för de flesta amerikaner. Lapptäcken är för dem inte bara sängöverkast utan symboliserar hemtrevnad och familjesamhörighet.

marie_150519

Jag fick under åren i USA möjlighet att gå på många kurser för duktiga, välkända lärare. Jag lärde också känna många amerikanska kvilterskor genom flera kviltgrupper. De delade generöst med sig av sina kunskaper vilket jag nu försöker förmedla här i Sverige.

Om Håkan

hakan_150519

Jag heter Håkan Hellbergh och har tidigare hjälpt Marie i butiken och på mässor i mån av tid vid sidan av mitt arbete. Jag arbetade med forskning och utveckling av sågar. Sedan 2013 jobbar jag heltid i företaget med inriktning på butiken, hemsidan och postorder. Jag har långt ifrån samma erfarenhet som Marie vad gäller lappteknik/quiltning men har ändå snappat upp en hel del genom åren och hjälper gärna till så gott jag kan.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr