Sagan om hur ett kviltblock blev till en vinterskog! Del 2

Nu fortsätter ”sagan” om hur ett kviltblock blev till en vinterskog.

Jag testade och räknade på hur jag skulle kunna få till det så att jag fick ut granarna men också bakgrunden runt stammarna. Jag var ju på ett sätt begränsad av mina layer cake bitar men att vara begränsad kan vara en bra sak ibland:)

Det blev ca 10-12 olika storlekar, några ”bara” blev och några mer uträknade.

Blandade storlekar

Man skapar två block på en gång genom att lägga två tygbitar på varandra och skära dem samtidigt. Sen byter man plats så det blir kontrast mellan gran och bakgrund. Man behöver också lite extra tyg till stammar.

Jag gjorde en liten video för att visa hur jag skar och hur jag sydde.

forts. följer

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr