Sagan om hur ett kviltblock blev till en vinterskog! Del1

Sagan om hur ett kviltblock blev till en vinterskog! Ja, en saga är det ju egentligen inte men en liten berättelse om hur en idé från någon genom en länk från någon annan blev inspiration till mig och slutade i en kvilt!

Jag älskar verkligen granar och då mest i form av kviltblock:). Jag vet inte riktigt vad det är som tilltalar mig så men jag tror att det är triangelformen och enkelheten.

Om du kommer ihåg så designade jag en liten väggkvilt förra året med just granar och kallade den Vintergranar.

Så när Britt-Inger Jönsson, Rikstäcket, skickade en länk på Facebook till en kvinna som hade flera grankviltar med instruktioner om hur hon sydde (länk längre ned) så var jag ju tvungen att kolla upp det.

Jag hade gjort något liknande tidigare men hon förenklade processen så jag provade hennes metod.

Roligt men jag fick direkt nya idéer på hur jag skulle kunna ändra blocken lite och sy en annan typ av kvilt.

Det är det här som jag gärna vill trycka lite extra på, vi ser något eller får som i det här fallet en idé från någon som har en idé från någon annan och det kan ge inspiration till eget skapande!!! Prova själv!!

Min tanke var att utgå från en Layer Cake (ca 40 st 10″ kvadrater i samma serie) och skära till olika storlekar med dess hjälp.

Jag tog fram en ”gammal” Layer Cake från Moda. Den heter Town Square. Jag ville ha lite jultema men inte jättejuligt utan mera vinterkänsla. Först letade jag efter en lite modernare serie men denna var den jag hade hemma och jag gillar den så den fick det bli.

forts. följer

Layer Cake Town Square från Moda

Länk till ursprungskvilten: https://www.diaryofaquilter.com/2015/12/modern-christmas-tree-quilt-block.html

2 svar på ”Sagan om hur ett kviltblock blev till en vinterskog! Del1”

  1. Hej Marie, det där är verkligen något som jag ska prova på redan under juldagen. Eftersom den här julen inte blir som den brukar är det bra med ett rolig projekt. Tack för din inspiration.

    Svara
  2. Vad roligt! Älskar också träd. Jag fick ett litet julkort av dej, tror det var förra året med små granar. Jag har ramat in det och har det i min syhörna för jag tycker det är så fint. ❤️

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr