FQ-packe från Moda, Bunny Hill design

FQ-packe från Moda, Bunny Hill design har kommit in. Tygerna kom lite sent och vi är lite sena:) så vi säljer den ca 20% billigare än vad den skulle ha kostat. Tygerna är självklart 100% bomull men krympte inte särskilt mycket., minskade ca 1 cm på bredden på en kvarting men i stort sett ingenting på höjden.

Det är 5 jultyger i modern tappning.

Så vad kan du göra med dem? Det är ju alltid en fråga men ibland vill man ju bara ha eller hur? Jag kände så när jag såg dessa tyger och hamnade i ett läge där jag ville berätta lite vad jag kan tänka mig att göra med dem. Det hinner jag kanske inte med just nu men så småningom.

Med tanke på att det snart är jul tänker jag att man faktiskt kan hinna sy en soffakvilt om man syr ganska stora block. Även ett block per kudde är fullt möjligt.

Jag designade några varianter i EQ8 som kanske kan inspirera och eftersom jag inte hinner sy dem så blir det bilder från programmet. Se nedan.

Jag har ändå använt tygerna lite grann och det blev till årets julkort!

Ett stort block, detta är ca 35 x 35 cm, med ramar runt kan bli en kudde tex.

Om man har två packar, alltså en halv meter tyg av varje kan man sy en kvadratisk kvilt/duk med 16 block. Jag fick ut till två block per Fet Kvarting. Ska försöka få till en beskrivning om det finns intresse.

Här har jag använt 12 block och ett annat tyg som mellanremsor. Det kan göra kvilten till en ca 130 x 170 cm stor soffakvilt.

Man kan använda alla tyger i varje block och kan då få fram olika spännande mönster.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr