Hur jag designar och syr en kvilt! Del 3

Hur jag designar och syr en kvilt! Del 3

Ja, nu fick jag något att fundera över. Jag ritade in små stjärnor i stället för de helt vita 4-rutorna i EQ8 och då kan det se ut så här.

Små och stora stjärnor.

Jag tycker det blev fint så jag sydde en liten stjärna efter metoden att använda kvadrater istället för trianglarna. man kan då också se skillnaden i orientering av stjärnorna.

Lilla stjärnan

Men jag blir tveksam när jag ser det uppsytt. Båda stilarna kan fungera men nu har jag börjat tänka på hur jag ska kvilta täcket och då kanske det fungerar med enbart stora stjärnor…….
Jag får nog sy lite fler stjärnor av båda storlekarna för att se hur det blir.

Det är lite roligt för jag kom på att jag kunde använda min mammas staffli som flanellograf/designtavla. Min mamma lever inte längre tyvärr men hon gillade att måla i akryl och olja. Min man satte fast en flanellklädd skiva, som jag har använt länge, så det blev lite stadigare. En av alla bra saker (och minnen) med den är att den är hopfällbar och flyttbar.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr