Kurser på Quiltköping

Jag har tyvärr fått lite hälsoproblem och får troligen behandlingar nära i tiden för Quiltköping. Jag hoppas och tror att jag kan vara med men kan inte garantera det och därför har vi fått ställa in två kurser medan söndagens kommer att hållas av Ulla Eriksson och Maria Svensson efter mina instruktioner.

Jag har tre kurser på Quiltköping i år, jag hoppas att du har sett det:) Quiltköping är den 31 augusti – 2 september 2018. Du kan klicka här för att komma till Quiltköpings hemsida med kursprogrammet.

Inställd! På fredagen har jag kursen

Modern Crazy Quilting 

Kursbeskrivning:
Denna spännande fria teknik är verkligen det en del lite ironiskt brukar kalla lappteknik; Vi skär, syr ihop, skär igen, syr ihop osv ?

Genom denna teknik skapar vi ett nytt eget ”tyg” som sedan kan användas till många olika saker. Det kan användas som bakgrund till något annat konstverk, se kursen ”Maries Fria Former”. Det kan också skäras till olika block och användas i en kvilt, kudde, löpare m.m.

Du kan sy i en färgställning eller i många färger typ resttyger.

I kursen får du också tips om att sy extrastora block och med en Quilt-as-you-go-metod.

Svårighetsgrad: enkel till medel

Inställd! På lördag finns möjlighet att gå kursen

Lek med mjuka fria former.

Vi utgår från ett foto eller en skiss på en blomma eller någon annan naturbild. Du kan använda mina idéer eller ta med eget. Det bör vara relativt ”enkla, rena” motiv.

Vi förenklar och skissar upp hur vi tänker skära men det blir inte alltid som man tänker. Förbered dig på att bli överraskad!!
Du kan använda ett enda tyg som bakgrund eller tex en Modern Crazy Quilt -bakgrund om du har gått den kursen på fredagen.

Du kan använda ditt konstverk till en väggbonad, kudde eller tex i en väska.

Svårighetsgrad: Medel till svår

Ulla och Maria har denna kurs för mig, om jag har möjlighet kommer jag att åtminstone titta in till kursen:) Söndagens kurs är en halvdag och heter

Rådhusromantik

Sy exakt med hjälp av papper och Top-piecing metoden!

I Top-piecing-tekniken syr vi på ovansidan av pappret vilket ger mer kontroll och det är lättare att se tygplaceringen än vid ”vanlig” paperpiecing.

De två block vi ska jobba med, Crazy hjärta och Rådhustrappan, är båda avlånga istället för det mer vanliga kvadratiska formerna. Det är lite lättare att få dem bra med Top-piecing istället för med vanlig lappteknik när det är så många små delar.

Blocken kan kombineras i en kvilt eller enstaka block kan användas i tex grytlappar, väskor, kuddar osv.

Svårighetsgrad: enkel

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr